Pentagon prati 650 NLO slučajeva, ima li dokaze o vanzemaljskim aktivnostima?

Broj slučajeva se udvostručio za veoma kratko vrijeme

21.04.2023. 07:17
  • Podijeli:
nlo-pixabay.jpg

Američka vlada prati više od 650 potencijalnih slučajeva neidentifikovanih vazdušnih fenomena, poznatih kao NLO, a do sada nisu pronađeni vjerodostojni dokazi o vanzemaljskim aktivnostima, saopštio je Šon Kirkpatrik, direktor Pentagonove Kancelarije za rešavanje anomalija iz svih domena (AARO).

"U našem istraživanju, AARO do sada nije pronašao vjerodostojne dokaze o vanzemaljskim aktivnostima, vanzemaljskoj tehnologiji ili objektima koji prkose poznatim zakonima fizike", rekao je Kirkpatrik tokom saslušanja u Komitetu za oružane snage američkog Senata o aktivnostima AARO-a, prenosi CNN.

Kirkpatrik je juče saopštio da je broj slučajeva viđenja NLO porastao u odnosu na 350 navedenih u obavještajnom izvještaju o neidentifikovanim vazdušnim fenomenima, objavljenom ranije ove godine. 

"Otprilike polovini od 650 slučajeva dali smo prednost pri posmatranju zbog zanimljive anomalične vrijednosti. Sada moramo proći kroz njih da bi ustanovili za koliko imamo stvarne podatke", rekao je američki zvaničnik i  dodao da njegova kancelarija pomaže Pentagonu i obavještajnoj službi pri identifikaciji novih tehnologija stranih država.  

On je tom prilikom pustio video-snimke dva slučaja viđenja NLO-a s kojih je skinuta oznaka povjerljivosti, jednog koji je riješen i drugog za koji još ne postoji objašnjenje. 

"Imamo indicije da su neki incidenti, posebno oni koje karakterišu napredne tehničke mogućnosti, povezane sa stranim faktorom", rekao je Kirkpatrik.

Takvi slučajevi se, kako je naveo, proslijeđuju obavještajnoj službi na dalju istragu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()