Papa Franja otpočeo uskršnju misu na Trgu Svetog Petra

Katolici danas slave Uskrs

09.04.2023. 13:46
  • Podijeli:
2023-04-09T085318Z_536722474_RC2WA0ANYGAA_RTRMADP_3_RELIGION-EASTER-POPE-643298df4931e.webp Foto: Reuters

Papa Franja počeo je uskršnju misu kojoj su se pridružile desetine prelata i desetine hiljada vjernika i turista na Trgu Svetog Petra u Rimu.

Do početka jutarnje mise okupilo se oko 45.000 ljudi, saopštile su službe bezbjednosti Vatikana, prenio je AP.

Papa je prethodne noći održao bdenje u bazilici Svetog Petra.

Papa Franja (86) se i dalje oporavlja od bronhitisa, a preskočio je tradicionalnu procesiju na Veliki petak u rimskom Koloseumu zbog neuobičajeno niskih noćnih temperatura.

Papa se uglavnom oporavio nakon trodnevnog boravka u bolnici u Rimu prošle sedmice kada je intravenozno dobio antibiotike zbog bronhitisa.  

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()