Otmičar u Nizozemskoj oslobodio troje ljudi, no situacija još nije riješena

Prema posljednim informacijama otmičar je oslobodio troje ljudi, a među njima su dvije djevojke i mladić

30.03.2024. 12:25
  • Podijeli:
talacka_kriza_Holandija_foto_YT-6607f21ce0990.webp Foto: YouTube/@TVGelderland

U Nizozemskom gradu Edeu u toku je talačka kriza. Nekoliko ljudi su zadržani kao taoci u kafiću, a domovi u tom području su evakuirani, saopćila je policija. 

Prema posljednim informacijama otmičar je oslobodio troje ljudi. Među njima su dvije djevojke i mladić.

Policija je objavila da time kriza još uvijek nije završena.

Vlasnik kafića Petticoat potvrdio je ranije nizozemskom Telegraafu da su njegovi zaposlenici trenutno taoci. Prema riječima vlasnika, nije bilo nikakvih sukoba s trećim osobama.

Nizozemska televizija Omroep Gelderland prenosi krizu uživo.

Bar Petticoat u centru Edea je kafić koji privlači uglavnom mlade ljude. Sinoć se tamo održavao techno party za starije od 16 godina. Party je završio oko četiri ujutro, a napadač je upao u kafić neposredno prije zatvaranja, oko šest ujutro.

Pretpostavlja se da su u kafiću bili samo radnici, a možda i zaposlenici catering firme.

Muškarac naoružan vatrenim oružjem i eksplozivom je navodno upao u bar uoči zatvaranja i zaprijetio da će ga dići u zrak.

Podsjećamo, policija je ranije kazala kako se otmica ne dovodi u vezu s terorizmom

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()