Konakovićeva prijava protiv Rimca: Tužilaštvo saslušava svjedoke i prikuplja dokumentaciju

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo je potvrđeno da je predmet još u fazi provjera navoda iz prijave

05.07.2024. 17:40
  • Podijeli:
elmedin konakovic anadolija-66015f6041bd8.webp Foto: Anadolija

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i predsjednik NiP-a Elmedin Konaković u aprilu je rekao da je podnio krivičnu prijavu Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) protiv ministra zdravstva u Vladi FBiH Nediljka Rimca.

Krivičnu prijavu je podnio, kako je kazao, zbog odbijanja da potpiše imenovanje prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića na mjesto generalnog direktora KCUS-a.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo za N1 je potvrđeno da je predmet još u fazi provjera navoda iz prijave.

“U navedenom predmetu postupajući tužilac vrši provjere, tačnije, saslušavaju se svjedoci i prikuplja relevantna dokumentacija u cilju donošenja konačne tužilačke odluke”, navode iz Tužilaštva KS.

U jednom intervjuu je kazao kako je podnio krivičnu prijavu protiv ministra Rimca zbog opstrukcija u imenovanju.

“Ministar Rimac je zloupotrijebio ovlasti i ja sam lično podnio krivičnu prijavu protiv njega zbog opstrukcija u imenovanju direkotra Kliničkog centra”, rekao je Konaković.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()