Za Velež potpisao Rodrigo Souza Nascimento

U redove mostarskih Rođenih dolazi upravo iz kluba gdje je i započeo svoju karijeru

05.07.2024. 17:00
  • Podijeli:
Brazilac_pojačanje_FKVelez-6687f0889a17d.webp Foto: FK Velež

Fudbalski klub Velež potvrdio je u petak da je brazilski nogometaš Rodrigo Souza Nascimento novi igrač Rođenih.

Na stadionu "Rođeni" u nazočnosti direktora Kluba Denisa Zvonića potpisan je ugovor koji će ovog veznog nogometaša vezati za Rođene do ljeta 2026. godine, saopćeno je iz Kluba.

Rodrigo Souza Nascimento rođen je 31. maja 2002. godine u brazilskoj Marabi. Karijeru profesionalnog nogometaša započeo je u omladinskim kategorijama brazilske ekipe Criciuma, da bi potom vrijedno iskustvo skupljao u ekipi Sampaio-MA. Po povratku u matični klub, odlazi u redove ekipe Confiaca gdje kao posuđen igrač provodi narednu sezonu.

U redove mostarskih Rođenih dolazi upravo iz kluba gdje je i započeo svoju karijeru.

"Radi se o lijevonogom veznom nogometašu koji može odgovoriti i obrambenim zadacima te koji će sasvim sigurno pojačati konkurenciju u timu trenera Damira Čanadija pred sva iskušenja koja Rođene očekuju u narednom periodu, kako na domaćoj, a sigurno tako i na europskoj nogometnoj sceni", kazali su iz Veleža. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()