O Gazi i drugim pitanjima: Razgovarali Erdogan i emir Katara

Erdogan je izjavio da islamski svijet treba da poveća svoje napore u jedinstvu kako bi zaustavio brutalne napade Izraela i kaznio ga za zločine protiv čovječnosti.

15.04.2024. 21:44
  • Podijeli:
Erdogan Tanjug Ap Francisco Seco-64a91c1189fc6.webp Foto: Tanjug/Ap/Francisco Seco

Predsjednik Republike Turkiye Recep Tayyip Erdogan razgovarao je telefonom sa emirom Katara šeikom Tamimom bin Hamedom Al Thanijem o nizu regionalnih tema, uključujući i situaciju u Pojasu Gaze, javlja Anadolu.

Iz Direkcije za komunikacije Predsjedništva Turkiye saopćeno je da su Erdogan i Al Thani razgovarali o odnosima Turkiye i Katara, globalnim i regionalnim pitanjima, napadima Izraela na Gazu i humanitarnoj krizi u toj blokiranoj palestinskoj enklavi.

Erdogan je izjavio da islamski svijet treba da poveća svoje napore u jedinstvu kako bi zaustavio brutalne napade Izraela i kaznio ga za zločine protiv čovječnosti.

Erdogan je naveo da je od vitalnog značaja obuzdati Izrael što je prije moguće i djelovati zdravorazumski kako bi se spriječilo širenje tenzija u regionu.

Tokom sastanka predsjednik Erdogan i katarski emir Al Thani razmijenili su i čestitke povodom proteklog Ramazanskog bajrama.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()