Novi potres jačine 5 stepeni u blizini Kranmanmarasa

Ova provincija bila je početkom sedmice epicentar razornog potresa jačine 7,8 stepeni Rihterove skale

10.02.2023. 20:21
  • Podijeli:
Tan2023-02-0911371232_4 zemljotres u Turskoj (AP PhotoHassan Ammar-63e4e1b337422.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar

Zemljotres jačine pet stepeni Rihterove skale registrovan je večeras 22 kilometara jugozapadno od Goksuna u provinciji Kranmanmaras, javio je Evropsko-mediteranski centar za seizmologiju /EMSC/.

Potres se dogodio oko 20.00 časova po lokalnom vremenu.

Ova provincija bila je početkom sedmice epicentar razornog potresa jačine 7,8 stepeni Rihterove skale.

U protekla tri dana u centralnom dijelu Turske registrovano je više od 90 jačih potresa i taj broj nastavlja da raste, saopšteno je iz EMSC-a.

"Ovo je 94. po redu potres u centralnom dijelu Turske u proteklih 73 časa", navodi EMSC na "Tviteru".

Turski ministar zdrava Fahretin Koča izjavio je nešto ranije da je broj poginulih u zemljotresu povećan na 20.213 a da je povrijeđeno 80.052 ljudi.

U Siriji je u potresu poginulo više od 3.500 ljudi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()