Ništa od borbe "u kavezu" Zuckerberg poručio Musku da je neozbiljan

Napetosti između kompanija dvojice tehnoloških milijardera bile su visoke nakon što je Zuckerbergova Meta u julu lansirala Threads, aplikaciju za razgovor temeljenu na tekstu

14.08.2023. 07:05
  • Podijeli:
zuckerberg musk twitter-6494123c5ee0e.webp Foto: Twitter

Mark Zuckerberg rekao je da se povlači iz "borbe u kavezu" s Elonom Muskom, tvrdeći da šef Tesle "nije ozbiljan".

Činilo se da su suparnički šefovi, milijarderi, tehnološki giganti, pristali na tučnjavu u junu kada je Musk tvitao da je "spreman za borbu u kavezu". Zuckerberg, koji upravlja Facebookom i Instagramom, napravio je screenshot Muskovog tweeta, uz odgovor "pošalji mi lokaciju".

"Mislim da se svi možemo složiti da Elon nije ozbiljan i da je vrijeme da krenemo dalje. Ponudio sam pravi datum. Dana White (šef UFC-a) ponudio je da ovo bude legitimno takmičenje u dobrotvorne svrhe. Elon ne želi potvrditi datum, zatim kaže da treba na operaciju, a sada traži da umjesto toga odradi trening u mom dvorištu. Ako se Elon ikada uozbilji oko pravog datuma i službenog događaja, zna kako doći do mene. Inače, vrijeme je da se krene dalje. Usredotočit ću se na takmičenje s ljudima koji ovaj sport shvaćaju ozbiljno", napisao je Zuckerberg.

Musk, vlasnik Twittera koji je preimenovan u X, čini se da je sugerisao da će se borba održati na "epskoj lokaciji" u Italiji. Ocrtao je mogućnosti prijenosa i drevno okruženje za predloženi događaj, tvrdeći da je razgovarao s talijanskom premijerkom Giorgiom Meloni.

Napetosti između kompanija dvojice tehnoloških milijardera bile su visoke nakon što je Zuckerbergova Meta u julu lansirala Threads, aplikaciju za razgovor temeljenu na tekstu.

Twitter je Zuckerbergu poslao pismo nakon lansiranja, tvrdeći da je Meta napravila "nezakonito zloupotrebu Twitterovih poslovnih tajni i drugog intelektualnog vlasništva".

Zuckerberg trenira mješovite borilačke vještine, a ranije ove godine objavio je kako je završio svoj prvi turnir u jiu jitsu.

Musk je prošle sedmice rekao da je trenirao za borbu dižući utege. Na X je napisao: "Nemam vremena za vježbanje, pa ih samo donesem na posao."

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()