Nevjerovatno: Ispod dječjeg krevetića pronađen tunel Hamasa

Inženjeri su kasnije uništili tunel

17.12.2023. 18:54
  • Podijeli:
Hamas-657f28bd581f7.webp Foto: Screenshot

Izraelska vojska (IDF) je saopštila da su njeni pripadnici pronašli ispod d‌ječjeg krevetića u kući u Džabaliji, na sjeveru Gaze, ulaz u tunel Hamasa.

Na snimku koje je objavila IDF vidi se kako komandir čete obilazi kuću i mjesto gd‌je su vojnici pronašli ulaz u tunel, prenio je Tajms of Izrael.

Inženjeri su kasnije uništili tunel, navedeno je u saopštenju.

Najmanje 35 ljudi ubijeno je u izraelskim napadima na nekoliko kuća u izbegličkom kampu Džabalija u Gazi, javila je palestinska agencija WAFA.

Palestinski zdravstveni zvaničnici na toj teritoriji nisu mogli da potvrde broj mrtvih, ali je izraelska vojska juče saopštila da je bombardovala zgradu u Džabaliji iz vazduha, prenio je Bi-Bi-Si.

Na snimku koje je objavila IDF vidi se kako komandir čete obilazi kuću i mjesto gd‌je su vojnici pronašli ulaz u tunel, prenio je Tajms of Izrael.

Inženjeri su kasnije uništili tunel, navedeno je u saopštenju.

WAFA prenosi da su lokalni izvori naveli da su ekipe civilne odbrane i hitne pomoći pronašle 24 tela poginulih, a da je najmanje 90 osoba ranjeno.

Veliki broj civila je, prema palestinskim medijima, zarobljen ispod ruševina.

WAFA je dodala da je još 11 osoba ubijeno, a na desetine povrijeđeno u izraelskom napadu na porodičnu kuću u Džabaliji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()