Netanyahu naredio da se pozove na razgovor španski ambasador u Izraelu

Španski premijer Pedro Sanchez rekao je ranije u intervjuu za špansku TV da ima “ozbiljne sumnje da Izrael poštuje međunarodno humanitarno pravo” i da “ono što vidimo u Gazi nije prihvatljivo”

30.11.2023. 16:44
  • Podijeli:
benjamin netanijahu reuters-655f013039f8f.webp Foto: Reuters

Premijer Benjamin Netanyahu naredio je ministru vanjskih poslova Eli Cohenu da pozove na razgovor španskog ambasadora u Izraelu nakon komentara španskog premijera ranije u četvrtak.

Španski premijer Pedro Sanchez rekao je ranije u intervjuu za špansku TV da ima “ozbiljne sumnje da Izrael poštuje međunarodno humanitarno pravo” i da “ono što vidimo u Gazi nije prihvatljivo”.

Prošle sedmice, Izrael je pozvao na razgovor ambasadore Španije i Belgije nakon komentara datih tokom njihove posjete graničnom prijelazu Rafah u Egiptu.

Ministar vanjskih poslova Eli Cohen je na X/Twitteru rekao da “Izrael djeluje i nastavit će djelovati u skladu s međunarodnim pravom, a mi ćemo nastaviti rat dok svi taoci ne budu oslobođeni i Hamas ne bude eliminisan u Gazi”.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()