Nema još mira: Vojska pogodila preko 50 meta u Siriji

"Preduzeli smo akciju i gdje god je Hezbolah bićemo i mi", naglasio je Hagari.

03.02.2024. 21:15
  • Podijeli:
izrael_sirija_anadolija -658e63d51dfcc.webp Foto: Anadolija

Izraelska vojska saopštila je danas da su od početka sukoba u Pojasu Gaze 7. oktobra pogodili više od 50 meta u Siriji povezanih sa libanskim pokretom Hezbolah.

Portparol izraelske vojske kontraadmiral Danijel Hagari predstavio je danas vojni izvještaj u kojem je uglavnom bilo riječi o naporima da se odbiju napadi Hezbolaha pokrenuti u znak solidarnosti sa palestinskom militantnom organizacijom Hamas.

"Preduzeli smo akciju i gdje god je Hezbolah bićemo i mi", naglasio je Hagari.

Prema njegovim riječima, izraelske snage napale su 34.000 meta Hezbolaha u Libanu, uključujući 120 graničnih predstraža, 40 skladišta projektila i drugog naoružanja, te četrdesetak komandnih centara. On je istakao da je ubijeno više od 200 neprijatelja.

Hakari je dodao da je Izrael rasporedio tri vojne divizije duž libanske granice u očekivanju da se Hezbolah umiješa u sukob sa Hamasom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()