Na Kubi razbijen lanac trgovine ljudima

U saopćenju koje je izdato jučer iz ministarstva kažu da lanac trgovine ljudima djeluje i na Kubi i unutar Rusije

05.09.2023. 10:02
  • Podijeli:
trgovina-ljudima-pixabay.jpg Foto: Pixabay

Lanac trgovine ljudima razbijen je na Kubi. Građani su, kako navodi ministarstvo vanjskih poslova Kube, bili primorani da se bore za Rusiju u ratu u Ukrajini.

U saopćenju koje je izdato jučer iz ministarstva kažu da lanac trgovine ljudima djeluje i na Kubi i unutar Rusije.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova je otkrilo i radi na neutralizaciji i razbijanju mreže trgovine ljudima koja djeluje iz Rusije kako bi uključila kubanske državljane koji tamo žive, pa čak i neke sa Kube, u vojne snage koje učestvuju u ratnim operacijama u Ukrajini", navodi ministarstvo.

Naveli su da Kuba nije i ne želi biti dio rata u Ukrajini te da će energično djelovati protiv svakoga ko učestvuje u bilo kojem obliku trgovine ljudima .

Ruska vlada nije komentarisala ove optužbe.

Kuba je u saopćenju također navela da je već počela procesuirati slučajeve u kojima su njeni građani bili prisiljeni da se bore u Ukrajini.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()