Makron: Nema evropskog konsenzusa o slanju vojnika u Ukrajinu

Predsjednik Francuske je pozvao evropske zemlje da proizvode više municije

27.02.2024. 07:52
  • Podijeli:
macron_anadolija 1-1668933660998.webp Foto: Anadolija

Francuski predsjednik Emanuel Makron najavio je da će saveznici Ukrajine stvoriti koaliciju za isporuku raketa srednjeg i dugog dometa Kijevu, prenosi Mond.

Makron je, nakon konferencije evropskih lidera o podršci Ukrajini, koja je u ponedjeljak održana u Parizu, rekao da je odlučeno da se "stvori koalicija za duboke udare, a samim tim i za rakete i bombe srednjeg i dugog dometa".

Predsjednik Francuske je pozvao evropske zemlje da proizvode više municije.

"U narednih 10 dana stavićemo sve ove napore na sto jer smo pregledali mnoge evropske i neevropske zemlje koje imaju na raspolaganju municiju", dodao je Makron.

Naveo je da nema konsenzusa o slanju vojnika evropskih zemalja u Ukrajinu, ali je naglasio da "ništa ne treba isključiti".

"Nema konsenzusa o slanju trupa u ovom trenutku. Ništa ne treba isključiti. Učinićemo sve kako Rusija ne bi pobijedila", rekao je Makron na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Samitu u Parizu prisustvovalo je oko 20 evropskih lidera, a iz Jelisejske palate je saopšteno da je cilj skupa da ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu bude poslata "poruka da je Evropa odlučna da pomogne Ukrajini i suprotstavi se 'narativu Kremlja' da Rusija mora da dobije rat, koji je ušao u treću godinu".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()