Lukašenko cijepao drva i nudio pomoć Evropi: "Teška su vremena"

Kako drva za ogrev "ne bi propala", ponudio je da ih pošalje u evropske zemlje, gdje sada postoje poteškoće sa grijanjem

08.11.2022. 08:54
  • Podijeli:
Lukasenko_drva_foto_YT-1667894093551.webp Foto: YouTube

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko posjetio je prvenstvo u cijepanju drva među novinarima i čak lično održao "obuku" kako se to radi.

Kako drva za ogrev "ne bi propala", ponudio je da ih pošalje u evropske zemlje, gdje sada postoje poteškoće sa grijanjem.

"Teška su vremena. Treba pomoći našim ljudima u inostranstvu. Tamo ljudi ne mogu da kupe ogrev, a mi se ovdje zabavljamo, u šali cijepamo ova drva. Ne daj Bože da propadnu. Možemo da se organizujemo i odnesemo ih do granice", rekao je bjeloruski lider, piše Telegraf.

Lukašeko je nešto ranije rekao  da stanovnici zemalja Evropske unije ne žele rat, ali da njihove vlade nisu bile u stanju ugasiti požar u vlastitoj kući, javlja bjeloruska agencija BelTA.

"Njemačka, cijela Evropa danas nemaju vođe. Volio bih da imaju. Ne mogu ugasiti požar u vlastitoj kući", rekao je bjeloruski zvaničnik.

Dodao je da Evropljani ne žele ovaj rat.

"Oni razumiju da je to danas Ukrajina, pokušaji destabilizacije Bjelorusije, a sutra će goriti cijela Evropa", rekao je Lukašenko.

Prema njegovim riječima, ako iznenada izbije novi svjetski rat, to će pogoditi i Ameriku.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()