Bijela kuća: Moguće su nove sankcije u BiH

Blizak saradnik Džoa Bajdena, predsjednika SAD, i visoko je pozicioniran u njegovoj administraciji

01.07.2024. 12:56
  • Podijeli:
bijela_kuca  - reuters-1665515097579.webp Foto: Reuters

Džejk Saliven, predsjednik Savjeta za nacionalnu bezbjednost SAD-a u Bijeloj kući, oglasio se u vezi s BiH na svom X nalogu.

"SAD su zabrinute zbog povećanih prijetnji teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine od strane predsjednika Republike Srpske Dodika. Nastavićemo odgovarati na secesionističke akcije i napade na Dejtonski mirovni sporazum, uključujući i kroz korištenje dodatnih sankcija. Podržavamo visokog predstavnika i korištenje njegovih ovlaštenja, kada je to potrebno, za odbranu Dejtonskog mirovnog sporazuma. Nastavićemo biti uz građane BiH i njihov cilj postizanja demokratske i prosperitetne BiH integrisane u evroatlantsku zajednicu", napisao je on na X.

Saliven je blizak saradnik Džoa Bajdena, predsjednika SAD, i visoko je pozicioniran u njegovoj administraciji. Po rangu, on je četvrta najjača pozicija u Bijeloj kući, nakon predsjednika SAD, potpredsjednika i šefa osoblja Bijele kuće.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()