Više od 40 mrtvih: “Naoružani muškarci opkolili su selo i pucali na ljude”

Napad se dogodio u ponedjeljak u selu Djiguibombo u regiji Mopti – jednoj od nekoliko područja u sjevernom i središnjem Maliju

03.07.2024. 12:00
  • Podijeli:
vojska_Male_foto_X-6684f1063f506.webp Foto: X

Neidentifikovana skupina naoružanih muškaraca ubila je oko 40 osoba u napadu na selo u centralnom Maliju u kojemu vladaju pobunjenici, izvijestili su lokalni zvaničnici u utorak.

Napad se dogodio u ponedjeljak u selu Djiguibombo u regiji Mopti – jednoj od nekoliko područja u sjevernom i središnjem Maliju gdje su džihadističke skupine povezane s al Qaedom i Islamskom državom aktivne više od decenije.

"Bio je to vrlo ozbiljan napad, naoružani muškarci opkolili su selo i pucali na ljude", rekao je gradonačelnik Bankassa Moulave Guindo u telefonskoj izjavi.

Nije mogao reći tačan broj poginulih, ali dvojica lokalnih zvaničnika, govoreći pod uvjetom da ostanu anonimni, rekli su da je ubijeno oko 40 osoba.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()