Drama tokom noći u Sarajevu: Muškarac vikao i bacao stvari s balkona, policiji nije htio otvoriti vrata

Na kraju i uhapšen

01.07.2024. 13:12
  • Podijeli:
sarajevo federalna policija profimedia-66756c4d2c852.webp Foto: Profimedia

Muškarac H. H. (34) uhapšen je u noći između nedjelje i ponedjeljka nakon što je napravio više krivičnih djela u naselju Nedžarići u Sarajevu.

Kako nam je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, PU Novi Grad je sinoć oko ponoći obaviještena da je nepoznata osoba oštetila motorno vozilo u ulici Hasana Sućeske.

"Policijski službenici su poduzimajući mjere i radnje na utvrđivanju činjeničnog stanja, došli do saznanja da je oštećenje izvršio H. H. (1990) iz Sarajeva. Pola sata iza ponoći, muškarac H. H. se nalazio na balkonu svoga stana u ulici Aleja Bosne Srebrene – glasno vikao, psovao i bacao stvari sa balkona", saopćeno je.

Muškarac je policijskim službenicima odbio otvoriti vrata stana.

"Obaviještena je dežurna tužiteljica, te su uz naredbu sudije za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu za pretres stana, policijski službenici Sektora za policijsku podršku izvršili ulazak u stan i slobode lišili ovog 34-godišnjeg muškarca".

Muškarac je uhapšen zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela Nasilničko ponašanje i Oštećenje tuđe stvari.

Prilikom lišenja slobode, kod H. H. je utvrđeno prisustvo od 1.29 promila alkohola u organizmu.

Osumnjičeni je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()