Lavrov kategoričan: Ne sumnjamo u umiješanost SAD u teroristički napad u Sevastopolju

On je naglasio da se američko oružje koje SAD isporučuju ukrajinskom režimu “ne može koristiti bez direktnog učešća američke vojske, uključujući i satelitske mogućnosti”.

24.06.2024. 19:36
  • Podijeli:
sergej lavrov - 9 feb 2024 - profimedia-65d327ed5c5d2.webp Foto: Profimedia

Umiješanost Sjedinjenih Američkih Država i Ukrajine u teroristički napad u Sevastopolju ne podliježe sumnji, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov tokom razgovora sa bjeloruskim kolegom Sergejem Alejnikom.

– Hvala vam na saučešću koje ste izrazili u vezi sa jučerašnjim terorističkim napadom u Sevastopolju. Paralelno se dogodio još jedan teroristički napad u Dagestanu. Ima žrtava. Nadležni organi čine sve da odmah identifikuju nalogodavce. Ne sumnjamo u umiješanost Sjedinjenih Američkih Država i njihovih ukrajinskih štićenika – rekao je Lavrov.

On je naglasio da se američko oružje koje SAD isporučuju ukrajinskom režimu “ne može koristiti bez direktnog učešća američke vojske, uključujući i satelitske mogućnosti”.


Kijev je u nedjelju izveo raketni napad na Sevastopolj sa pet taktičkih raketa “atakams” sa kasetnim bojevim glavama. Ruski sistemi protivvazdušne odbrane presreli su četiri rakete, dok je peta eksplodirala u vazduhu, što je dovelo do žrtava među civilima.

Gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev saopštio je na svom Telegramu da su u napadu poginule tri osobe, a da je 124 ranjeno.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()