Krenuo kući za Uskrs, njemačka policija ga “olakšala” za 7.000 eura

Kako prenose njemački mediji, u roku od 13 sati uspjeli su izvršiti čak 20 naloga za hapšenje

08.04.2023. 08:38
  • Podijeli:
nemacka-njemacka-policija-fotopixabay-641d96e242bcd.webp Foto: Pixabay

Pripadnici njemačke Savezne policije, stacionirani na frankfurtskom aerodromu, ovih dana imaju s obzirom na veliki broj putnika tokom uskršnjih praznika.

Kako prenose njemački mediji, u roku od 13 sati uspjeli su izvršiti čak 20 naloga za hapšenje, što je vjerovatno i rekordan broj.

Među onima koji nisu imali sreće, našao se i 53-godišnji Hrvat za kojeg se tokom rutinske kontrole ispostavilo da duguje čak 6.831,50 eura kazne i troškova postupka nakon što je 2020. i 2021. osuđen za vožnju bez vozačke dozvole.

Štaviše, za njim su bila raspisana dva naloga za hapšenje. Kako prenose mediji, umjesto novca mogao je izabrati i zamjensku kaznu od četiri mjeseca zatvora. 
Međutim, uspio je izbjeći zatvor tako što je na licu mjesta platio cijeli iznos.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()