Kremlj: NATO Ukrajinu vidi kao svoj teritorij

Komentarišući izjavu američkog ministra odbrane Lloyda Austina da će se “NATO boriti s Rusijom ako Ukrajina bude poražen”, Peskov je ustvrdio da je to “neodgovorna” izjava

01.03.2024. 16:32
  • Podijeli:
dmitrij peskov reutrs-6477483937353.webp Foto: Reuters

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da su poruke Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i evropskih zemalja o ratu s Rusijom dovele do porasta napetosti te NATO vidi Ukrajinu kao svoj teritorij.

Peskov je odgovarao na pitanja novinara u glavnom gradu Moskvi.

Odgovarajući na pitanje o demonstracijama održanim na pogrebnoj ceremoniji održanoj u Moskvi ruskom disidentu Alekseju Navaljnom, koji je preminuo u zatvoru u Rusiji, Peskov je rekao da je riječ o neovlaštenoj akciji.

“Svaka neovlaštena akcija je protivzakonita. Stoga će oni koji su sudjelovali u ovoj akciji odgovarati”, rekao je Peskov.

Komentarišući izjavu američkog ministra odbrane Lloyda Austina da će se “NATO boriti s Rusijom ako Ukrajina bude poražen”, Peskov je ustvrdio da je to “neodgovorna” izjava.

“Iz nekih evropskih zemalja slušamo krajnje neodgovorne izjave. A sada to čujemo s druge strane okeana. Ove izjave dovode do povećanja napetosti i pokazuju mišljenje NATO-a. NATO Ukrajinu vidi kao svoj teritorij. To pokazuje da je ono što je Rusija učinila, specijalna vojna operacija, bila ispravna”, rekao je Peskov.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()