Južna Koreja o polu i broju djece Kim Džon-una

Tema za parlamenta

07.03.2023. 14:42
  • Podijeli:
sjeverna_koreja -reuters-639c0e763d7cd.webp Foto: Reuters

Prvo dijete sjevernokorejskog lidera Kim Džong-una je sin, a vjeruje se da on ima i treće dijete, čiji pol nije poznat, prenijeli su danas poslanici južnokorejskog parlamenta saznanja iz izvještaja Nacionalne obavještajne službe (NIS).

Kimov sin se do sada nije pojavljivao u javnosti, dok je kćerka Ju-ae viđena s ocem u nekoliko navrata, što je podstaklo pretpostavke da je pripremaju da bude sljedeći lider zemlje, prenio je Rojters. 

S druge strane, u NIS-u smatraju da je najvjerovatnije objašnjenje pojavljivanje Ju-ae u javnosti taj što Kim Džon-un želi da javnosti pokaže da će njegov nasljednik biti četvrta generacija lidera iz te porodice.

Jedan od poslanika je rekao izvještaj nije potvrdio glasine kako Kimov sin ima fizičke i mentalne probleme.

U istom izvještaju NIS-a se navodi da je Sjeverna Koreja u mogućnosti da održi velike vojne vježbe i testira novu interkontinentalnu balističku raketu tokom proljeća.

Navodi se i da nestašica hrane u toj zemlji još uvijek nije dovoljno ozbiljna da bi se smatrala prijetnjom po režim, i pored toga što se Sjeverna Koreja suočava sa godišnjim manjkom pirinča od 800.000 tona.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()