Izraelski mediji: Netanyahu pored rata sa Palestincima vodi još jedan – protiv vojske

Tvrdnje zvaničnika u Vladi

22.10.2023. 12:38
  • Podijeli:
benjamin netanyahu reuters-652d95f1bb9f5.webp Foto: Reuters

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu "vodi kampanju" protiv vlastite vojske kako bi na nju prebacio krivicu za Hamasov napad od 7. oktobra, prenose mediji na hebrejskom jeziku.

U napadu palestinskih militanata ubijeno je blizu 1.400 ljudi, podaci su iz Izraela, a na udaru kritikao posebno se našao Netanyahu koji sada “želi prebaciti loptu” na IDF.

“Netanyahu vodi kampanju”, prenijeli su mediji i “prikuplja dokaze protiv vojske, objašnjavajući u privatnim razgovorima zašto nije kriv i pravdajući se da nije dobio obavještajne podatke”.

Prema tvrdnji neimenovanog zvaničnika, “jasno” je šta izraelski premijer radi – pokušava krivicu prebaciti na IDF i to je, kako je ocijenio, “sramotno”, javljaju izraelski mediji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()