Izraelski desničari uništili humanitarnu pomoć: Policija pokrenula istragu

U napadu, koji je naišao na osudu Vašingtona, učestvovali su mladići i tinejdžeri.

14.05.2024. 21:40
  • Podijeli:
izrael palestina x com-6642f31cd5c3a.webp Foto: X-com

Izraelska policija pokrenula je istragu nakon što su aktivisti krajnje desnice zaustavili i uništili najmanje sedam kamiona sa humanitarnom pomoći namjenjenoj Pojasu Gaze, saopštile su danas izraelske vlasti.

U napadu, koji je naišao na osudu Vašingtona, učestvovali su mladići i tinejdžeri.

Konvoj je išao iz Jordana i napadnut je nedaleko od graničnog prelaza Tarkumja na Zapadnoj obali. Napadači su iz kamiona na put izbacivali hranu, uključujući vreće sa žitaricama, rižom, brašnom pakovanja keksa i zamrznutih proizvoda.

Izraelska policija je saopštila da je pokrenuta istraga i da je uhapšeno nekoliko osumnjičenih.

Na video-snimcima emitovanim na društvenim medijima vide se demonstranti koji bacaju zalihe sa kamiona na put i da sadržaj otvorenih kartonskih kutija leži rasut po putu.

Izraelski mediji javljaju da su aktivisti pripadnici grupe "Tsav devet", koja je i ranije u više navrata blokirala kamione sa humanitarnom pomoći za Pojas Gaze.

Tokom protekle sedmice, četiri osobe su uhapšene na jugu Izraela nakon sličnih protesta Izraelaca koji su protiv isporuke humanitarne pomoći u oblasti pod kontrolom palestinske militantne organizacije Hamas.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()