Izraelska vojska bombardovala javni skup na Zapadnoj obali, ubijeno šest Palestinaca

Svjedoci su rekli da je bombaški napad rezultirao mnogim žrtvama, s ljudskim ostacima razbacanim posvuda

07.01.2024. 10:23
  • Podijeli:
zapadna obala reuters-6567622fc8acc.webp Foto: Reuters

Najmanje šest Palestinaca ubijeno je u nedjelju rano ujutru kada je Izrael bombardovao područje okupljanja civila u provinciji Jenin na okupiranoj Zapadnoj obali, prenosi Anadolu.

"Šest Palestinaca je ubijeno kada je izraelska okupacija bombardovala skup građana u Jeninu", saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravlja.

Izraelska vojska bombardovala je javni skup na Trgu šehida u blizini grada Jenin na Zapadnoj obali, rekli su očevici za Anadolu.

Svjedoci su rekli da je bombaški napad rezultirao mnogim žrtvama, s ljudskim ostacima razbacanim posvuda, a povrijeđeni su prebačeni u državnu bolnicu u gradu.

Broj palestinskih žrtava na Zapadnoj obali, uključujući Istočni Al-Quds/Jerusalem, je povećan na 330, prema podacima Ministarstva zdravlja.

Od 7. oktobra, izraelski napadi na Zapadnoj obali eskalirali su istovremeno s razornim ratom protiv Gaze, u kojem je ubijeno najmanje 22.722, a povrijeđeno oko 58.166 Palestinaca, većinom žena i djece.

Sukob je također izazvao veliku štetu na infrastrukturi i humanitarnu katastrofu bez presedana, navode vlasti u Pojasu Gaze i UN.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()