Izrael poslao tenkove u Jabaliju, Palestinci kažu da bombarduju i objekte gdje su izbjeglice

Na sjeveru Gaze

12.05.2024. 15:50
  • Podijeli:
Gaza anadolija-65faf0586ccfc.webp Foto: Anadolija

Izrael je tokom ranih, jutarnjih sati poslao tenkove u Jabaliju na sjever Gaze, nakon noćnih bombradovanja.

Prema dosadašnjim informacijama, tokom tih napada je poginulo 19 osoba te je desetine ranjenih.

Jabalia je najveći od osam historijskih izbjegličkih kampova u Gazi i predstavlja dom za više od 100.000 ljudi. Većina njih su Palestinci koji su protjerani iz gradova i sela tokom napada Izraela.

Kako je navela izraelska vojska ranije, snage koje djeluju u ovom kampu sprječavaju Hamas da tamo ponovo uspostavi svoje snage.

"Bombardovanje iz vazduha i zemlje nije prestalo od jučer, bombardovali su sve, uključujući i objekte u blizini škola u kojima su smješteni ljudi koji su izgubili svoje kuće", rekao je Saed, stanovnik Jabalije.

Izraelske odbrambene snage saopćile su da su se u južnom području Kerem Shaloma oglasile zračne sirene i da su uspješno presreli dvije rakete lansirane iz okoline Rafaha.

Saopćeno je da nije bilo povrijeđenih i nije prijavljena šteta.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()