Italija povukla upozorenje na cunami

Saobraćaj vozova u južnim regionima Sicilije, Kalabrije i Apulije privremeno je obustavljen iz predostrožnosti, ali je kasnije ponovo uspostavljen, navodi se u saopštenju

06.02.2023. 09:35
  • Podijeli:
Italija helikopter_Profimedia-1667677686083.webp Foto: Profimedia

Italijanske vlasti saopštile su danas da su povukle upozorenje na cunami za južnu obalu, podignuto nakon velikog zemljotresa koji je pogodio centralnu Tursku i sjeverozapad Sirije, u kome je poginulo najmanje 360 ljudi.

Italijansko odjeljenje za civilnu zaštitu izdalo je saopštenje u kojem preporučuje ljudima da se udalje od priobalnih područja, ali je kasnije upozorenje o mogućem cunamiju povučeno.

Saobraćaj vozova u južnim regionima Sicilije, Kalabrije i Apulije privremeno je obustavljen iz predostrožnosti, ali je kasnije ponovo uspostavljen, navodi se u saopštenju.

Zemljotres jačine 7,9 stepeni Rihterove skale pogodio je rano jutros prije svitanja centralnu Tursku i sjeverozapad Sirije, pri čemu su poginule stotine ljudi, a hiljade su povrijeđene.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()