Huti uprkos upozorenjima ne odustaju: Izvršili nove napade na izraelske i britanske brodove

Ovu informaciju saopćio je glasnogovornik pokreta Yahya Saria

08.04.2024. 11:20
  • Podijeli:
huti reuters (2)-65b652b920236.webp Foto: Reuters

Jemenski Huti saopćili su kako su izvršili nove raketne napade na britanski brod u Crvenom moru, kao i na dva izraelska broda u Indijskom okeanu.

Ovu informaciju saopćio je glasnogovornik pokreta Yahya Saria.

"Pomorske snage izvele su operaciju u Crvenom moru, napale britanski brod Hope Island protivbrodskim projektilima te je on direktno pogođen. Izvedene su i dvije operacije protiv dva izraelska broda koji su se uputili ka lukama okupirane Palestine", rekao je.

Poručio je kako su Huti koristili i dronove za napad na nekoliko američkih fregata.

Od početka rata u Gazi, Huti su izveli niz napada na izraelske brodove kao i na brodove koji su povezani s Izraelom.

Nedugo nakon početka rata, SAD i Velika Britanija pokrenuli su veliku vojnu operaciju u kojoj je izvršen niz zračnih napada na položaje Huta u Jemenu kao i u morskim područjima u blizini države.

Uprkos napadima, čelnici jemenske grupe saopćili su kako neće odustati od napada te da je ovo njihov način podrške palestinskoj borbi protiv Izraela.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()