Horor u Kini: Gimnastičarka preminula tokom nastupa, suprug ju nije uspio spasiti

Dužnosnici kažu da je u toku istraga o incidentu

18.04.2023. 11:45
  • Podijeli:
Kina_gimnasticarka_foto_TW-643e2e93ea795.webp Foto: Twitter/@danuzioneto

Kineska akrobatkinja preminula je nakon što je pala tokom nastupa u subotu.

Žena pod prezimenom Sun pala je tokom letenja na trapezu u gradu Suzhou u centralnoj pokrajini Anhui.

Snimka podijeljena na internetu prikazuje gimnastičarku kako pada na tvrdu pozornicu nakon što je rutina pošla po zlu s njezinim akrobatskim partnerom, koji je ujedno i njezin suprug, prenosi BBC.

Sun je pala s velike visine nakon što ju partner nije uspio uhvatiti nogama tokom vratolomije.

Prevezena je u bolnicu gdje su pokušaji liječnika da joj spase život bili neuspješni. Popularna novinska stranica The Paper objavila je da je iza sebe ostavila dvoje djece.

Dužnosnici kažu da je u toku istraga o incidentu.

Prema novinama, Sun i njezin suprug, Zhang, radili su zajedno godinama i često su nastupali bez sigurnosnih pojaseva "radi dobrog izgleda".

Snimka je užasnula ljude u Kini, a iako su korisnici društvenih mreža u zemlji priznali da akrobatika nosi visoku razinu rizika, izrazili su i svoju zabrinutost zbog slabih sigurnosnih mjera u industriji.

Neki na društvenoj mreži Weibo komentirali su da su vidjeli slične performanse u zemlji bez zaštitne prostirke ili mreže te pozivaju na bolju regulativu u industriji.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()