Haos na kruzeru: Plovio prema Engleskoj i naletio na golemi val koji ga je porazbijao

U međuvremenu, Danska spasilačka koordinacija potvrdila je da niko nije povrijeđen te da su putnici i članovi posade na sigurnom

26.12.2023. 13:12
  • Podijeli:
kruzer_valovi_foto_X-658ab47f1f785.webp Foto: X/@mishika_singh

Norveški brod za krstarenje onesposobljen je u Sjevernom moru u četvrtak nakon što mu je val razbio prozore na kontrolnom mostu i tako uzrokovao nestanak struje.

Prema People.com, brod prevozi 266 gostiju i 131 člana posade iz norveškog Florøa prema Tilburyju, u Ujedinjenom Kraljevstvu.

U međuvremenu, Danska spasilačka koordinacija potvrdila je da niko nije povrijeđen te da su putnici i članovi posade na sigurnom.

"Na brodu nema struje", rekao je glasnogovornik spasilaca i dodao da "glavni motor radi, ali navigacijski sistemi i radari ne".

Naime, voda je ušla u brod nakon što su jaki vjetrovi razbili prozore na brodu dok je plovio oko 200 kilometara (oko 124 milje) od zapadne obale Danske i 330 kilometara (205 milja) od istočne obale Britanije iz Florøa u Norveškoj u četvrtak. Trebao je stići u britanski Tilbury u petak.

MS Maud plovio je oko 193 kilometra od zapadne obale Danske u četvrtak kada se dogodio incident, rekao je glasnogovornik danskog Zajedničkog centra za koordinaciju spašavanja (JRCC). Od JRCC-a nije zatraženo da evakuira putnike i posadu, što je navelo glasnogovornika da vjeruje da je "sve u redu" s onima koji su još uvijek na brodu.

Inače, ruta broda promijenjena je nakon sigurnosnih provjera i tehničkih procjena, a putnici će se sada iskrcati u Bremerhavenu u Njemačkoj.

"Naš tim je organizirao daljnje putovanje kući za goste na brodu", rekao je glasnogovornik Hurtigruten Expeditionsa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()