Erdogan: Turska će se suprotstaviti svakoj prijetnji svetosti i statusu džamije Al-Aqsa

Jasna poruka zvanične ankare uoči Kurban-bajrama

27.06.2023. 22:44
  • Podijeli:
Recep Tayyip Erdogan_REUTERS-639618703b05d.webp Foto: Reuters

Turska će nastaviti da se suprotstavlja bilo kojoj akciji koja bi mogla naštetiti svetosti i statusu džamije Al-Aqsa u okupiranom istočnom Al-Qudsu (Jerusalemu), rekao je u utorak turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, prenosi Anadolu.

Erdogan je u telefonskom razgovoru uputio čestitku palestinskom predsjedniku Mahmoudu Abbasu povodom muslimanskog praznika Kurban-bajrama, navodi se u saopštenju Direkcije za komunikacije pri uredu turskog predsjednika.

"Ankara će nastaviti da podržava palestinsko pitanje", poručio je Erdogan Abbasu, dodajući da će još jedan Kurban-bajram biti obilježen u žalosti zbog nedavnih događaja na okupiranoj Zapadnoj obali.

Izraelska vojska je u ponedjeljak izvela niz zračnih napada na izbjeglički kamp Jenin na okupiranoj Zapadnoj obali, ubivši najmanje sedam Palestinaca, uključujući dječaka i djevojčicu, dok je povrijeđen 91 Palestinac i sedam izraelskih vojnika, navodi se u saopštenju Ujedinjenih nacija.

Erdogan je izrazio saučešće onima koji su izgubili živote u napadu, poželivši strpljenje i hrabrost njihovim porodicama.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()