Erdogan ponovo govorio o Izraelu: Znamo koji lobiji stoje iza njih, ali nećemo popustiti pred njima

U osvrtu na situaciju u Gazi, Erdogan je rekao kako je Turska jedna od rijetkih zemalja koja je digla glas za Palestinu

24.03.2024. 09:37
  • Podijeli:
recep tayyip erdogan anadolija-65940bd69f7f5.webp Foto: Anadolija

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan tokom govora u Istanbulu ponovno se osvrnuo na situaciju u Gazi te je poručio kako neće pokleknuti pred pritiskom proizraelskog lobija.

U osvrtu na situaciju u Gazi, Erdogan je rekao kako je Turska jedna od rijetkih zemalja koja je digla glas za Palestinu.

"Svjesni smo ko podržava Izrael i lobije koji stoje iza njih. Nismo do sada popustili pred tim lobijima, a nećemo ni ubuduće. Osim Turske i nekoliko drugih zemalja, jedva da postoji neki akter koji diže glas protiv Izraela i njegovih zapadnih pristalica", rekao je Erdogan.

Turski predsjednik posebno je naglasio kako je palestinski narod svjedočio naporima Turske u ovom pogledu.

"Bolnice i zdravstveni radnici, kao i bogomolje, okupatorske snage namjerno su gađale uz teško kršenje međunarodnog prava u Gazi", proučio je turski predsjednik.

Na kraju svog osvrta, Erdogan je poručio kako s Izraelom nema pregovora.

"Ne uzimamo u obzir one koji našu palestinsku braću, koja se opiru, ugnjetavaju i označavaju teroristima", zaključio je predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()