Erdogan: Naša ljudska obaveza je reagirati na situaciju ludila u Gazi

"Dok branimo našu palestinsku braću, mi zapravo branimo čovječanstvo, branimo mir, pravdu i slobodu", naveo je

05.06.2024. 19:52
  • Podijeli:
erdogan anadolija-655ba5fb8b18c.webp Foto: Anadolija

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je u srijedu da je ljudska dužnost reagirati na situaciju u Pojasu Gaze, gdje je Izrael ubio više od 36.000 ljudi od prošlog oktobra, javlja Anadolu.

"Naša je ljudska dužnost prema palestinskom narodu da reagiramo na ovo stanje ludila u kojem je naša ljudskost iskušana zajedno s našom vjerom", rekao je Erdogan govoreći na osmoj svečanosti Dodjele medijskih nagrada Anadolu, koja je održana u Ankari te je dodao:

"Oni koji danas zatvaraju oči pred genocidom, do kraja života neće moći izbrisati crnu mrlju sa svojih lica."

Rekao je kako oni koji godinama drže lekcije o slobodi medija ne govore o tome šta se dešava na okupiranim palestinskim područjima.

"Naša agencija Anadolu i TRT sa svojim hrabrim uposlenicima na terenu prenijeli su svijetu sve detalje o masakrima počinjenim u Gazi", poručio je Erdogan, te zaključio:

"Dok branimo našu palestinsku braću, mi zapravo branimo čovječanstvo, branimo mir, pravdu i slobodu."

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()