Devetorica u Italiji silovala curice od 10 i 12 godina, jedan sve prenosio uživo

Jedan od devetorice uhapšenih snimio je jedno od silovanja i emitirao ga uživo

27.09.2023. 13:20
  • Podijeli:
silovanje zločin ubistvo nasilje pixabay-1663917448997.webp Foto: Pixabay

Italijanska policija uhapsila je jučer devetoricu mladića zbog slučaja grupnog silovanja dviju djevojčica u dobi od 10 i 12 godina u gradu Caivanu kod Napulja.

Vijest o silovanju djevojčica, koje su sestrične, šokirala je Italiju kada je objavljena u augustu. Silovanje se dogodilo u julu, a djevojčice je grupa muškaraca navodno silovala više puta. Zasad nisu poznate dodatne informacije o tome kako su djevojčice povezane s napadačima ni detalji o identitetima napadača.

Jedan od devetorice uhapšenih snimio je jedno od silovanja i emitirao ga uživo, rekao je napuljski sudac za maloljetnike u nalogu za hapšenje. Sedam maloljetnika i dvoje odraslih tinejdžera uhapšeno je ili podvrgnuto drugim “mjerama predostrožnosti”, objavio je tužitelj.

Istražni sudac Umberto Lucarelli rekao je da su osumnjičenici “brutalno iskoristili slabost i dob svojih žrtava, sigurni da neće biti prijavljeni zbog srama i prijetnje distribucijom snimki silovanja”.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()