Članice NATO žele Stoltenberga na poziciji još godinu dana

Ugovor mu ističe 1. oktobra

28.06.2023. 14:19
  • Podijeli:
Jens Stoltenberg foto Anadolija-6407979360ee1.webp Foto: Anadolija

Članice NATO saveza planiraju da zatraže od generalnog sekretara Jensa Stoltenberga da ostane na funkciji još godinu dana, piše danas list "VG", pozivajući se na izvore.

Stoltenberg još nije dao zvaničnu saglasnost za produženje ugovora koji mu ističe 1. oktobra. On je ranije izjavio da ne planira da nastavi da radi na ovoj funkciji i da neće tražiti produženje ugovora.

List navodi da se zvanična odluka o produženju ugovora za još godinu dana može očekivati u narednih nekoliko dana, te da će Stoltenberg najverovatnije ostati na čelu Alijanse do ljeta 2024. godine.

U izvještaju se dodaje da štab NATO-a u Briselu čeka potvrdu od samog Stoltenberga uoči samita Alijanse 11. i 12. jula u Vilnjusu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()