Blinken ide na Bliski istok

Tema naravno situacija u Gazi

19.03.2024. 07:13
  • Podijeli:
antony blinken reuters-6599c1044d0ef.webp Foto: Reuters

Američki državni sekretar Antony Blinken posjetit će Bliski istok ove sedmice, priopćio je State Department u jeku napora Washingtona za uspostavom prekida vatre između Izraela i Hamasa u Gazi kako bi se omogućilo oslobađanje talaca.

Blinken će posjetiti Saudijsku Arabiju i Egipat i sastat će se s visokim dužnosnicima obje zemalja, priopćio je State Department.

Pružanje više humanitarne pomoći Gazi, kao i rasprava o poslijeratnom planu za enklavu bit će među temama o kojima će razgovarati sa saudijskim i egipatskim dužnosnikom.

Blinken trenutno učestvuje na demokratskom samitu u Južnoj Koreji, a kasnije u utorak sastat će se s ministrom vanjskih poslova i predsjednikom Filipina.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()