Biden zatražio od Netanyahua da prisatne na trodnevnu pauzu u ratu

Netanyahu je dodao da bi Izrael mogao izgubiti trenutnu međunarodnu potporu koju ima za operaciju ako borbe prestanu na tri dana, rekli su dužnosnici

07.11.2023. 22:07
  • Podijeli:
biden netanyahu reuters-652ff50d76f78.webp Foto: Reuters

Joe Biden je pozvao Benjamina Netanyahua da pristane na trodnevnu pauzu u borbama kako bi se omogućio napredak u oslobađanju nekih talaca koje drži Hamas, navodi se u izvješću Axiosa, pozivajući se na dva američka i izraelska dužnosnika.

Američki predsjednik i izraelski premijer razgovarali su telefonski jučer. Bijela kuća je rekla da su dvojica čelnika "razgovarala o mogućnosti taktičkih pauza".

Citirajući američkog dužnosnika, Axios je izvijestio da bi prema prijedlogu o kojem se raspravlja između Amerike, Izraela i Katara, Hamas oslobodio 10-15 talaca. Također bi iskoristili trodnevnu pauzu za provjeru identiteta svih talaca i dostavu popisa imena ljudi koje drži, rekao je dužnosnik.

Tokom razgovora u ponedjeljak, Netanyahu je rekao Bidenu da ne vjeruje Hamasovim namjerama i da ne vjeruje da su spremni pristati na dogovor u vezi s taocima, rekla su dvojica američkih i izraelskih dužnosnika.

Netanyahu je dodao da bi Izrael mogao izgubiti trenutnu međunarodnu potporu koju ima za operaciju ako borbe prestanu na tri dana, rekli su dužnosnici.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()