Bez prijetnji! "NATO ne uzima mir zdravo za gotovo"

On je rekao da se NATO ne miješa u moguću smjenu komandanta Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog.

07.02.2024. 20:08
  • Podijeli:
Jens Stoltenberg foto Anadolija-6407979360ee1.webp Foto: Anadolija

 NATO u ovom trenutku ne vidi nikakve neposredne prijetnje bilo kom od svojih saveznika, izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

"Nikada ne možemo uzeti mir zdravo za gotovo, ali ne vidimo nikakve neposredne prijetnje bilo kom savezniku u NATO-u", rekao je Stoltenberg na konferenciji za novinare.

On je rekao da se NATO ne miješa u moguću smjenu komandanta Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog.

"Ovo je ukrajinska odluka. Nije na NATO savezu da ima bilo kakvo mišljenje o tome. Ali pozdravljam vrlo jasnu izjavu /ukrajinskog/ ministra spoljnih poslova /Dmitra/ Kulebe da bilo kakve promjene neće uticati na odnose Ukrajine sa partnerima i sa NATO savezom, tako da ćemo mi nastaviti da pružamo podršku", naglasio je Stoltenberg. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()