Bajden pozvao republikance da ne gube vrijeme

Američki predsjednik je takođe rekao da je "umoran od ove politike visokog rizika" nakon što je juče potpisan nacrt zakona o privremenom finansiranju vlade

01.10.2023. 20:55
  • Podijeli:
Joe Biden foto AP Photo:Susan Walsh-648d757f192e1.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Susan Walsh

Američki predsednik Džo Bajden pozvao je danas republikance da ne gube vrijeme i da se pridržavaju dogovora o budžetu koji je postignut između republikanskog rukovodstva u Kongresu i Bijele kuće o finansiranju vlade.

"Vrijeme je da se okonča upravljanje uz pomoć krize i da držite riječi kada je date u Kongresu. Prije nekoliko mjeseci nakon dugih pregovora između mene i predsjednika Predstavničkog doma Kevina Mekartija, postigli smo budžetski sporazum upravo da bi se izbjegla konstruisana kriza kojoj smo upravo bili svjedoci. Očekujem da Mekarti i republikanci u Kongresu ispoštuju svoju riječ i održe dogovor koji je postignut prije nekoliko mjeseci", rekao je Bajden u obraćanju povodom usvajanja prijedloga zakona o finansiranju u narednih 45 dana.

Američki predsjednik je takođe rekao da je "umoran od ove politike visokog rizika" nakon što je juče potpisan nacrt zakona o privremenom finansiranju vlade.

Bajden je nakon potpisivanja kratkoročnog dogovora o finansiranju, koje ne uključuje pomoć Kijevu, rekao da Vašington neće odustati od podrške Ukrajini.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()