Alarmanatan izvještaj UN-a: Samo jedna bolnica u Gazi funkcionalna

U izvještaju se ističe da je situacija pogoršana bombardovanjem i sukobima u blizini bolnica u Pojasu Gaze

14.11.2023. 10:06
  • Podijeli:
gaza_plamen_anadolija -65460cad7f888.webp Foto: Anadolija

Samo jedna bolnica na sjeveru Pojasa Gaze i dalje je funkcionalna, dok su ostale prekinule sa radom usljed nedostatka struje i medicinskih sredstava, navedeno je u izvještaju Agencije UN za pomoć palestinskim izbjeglicama /UNRVA/.

"Sve osim jedne bolnice u gradu Gaza i na sjeveru Pojasa Gaze navodno nisu funkcionalne od juče, usljed nedostatka struje, medicinskog potrošnog materijala, kiseonika, hrane i vode", precizirano je u izvještaju.

U izvještaju se ističe da je situacija pogoršana bombardovanjem i sukobima u blizini bolnica u Pojasu Gaze.

Prema podacima UNRVA, bolnica "Al Ahli" u Gazi, u kojoj se trenutno nalazi više od 500 pacijenata, jedina je medicinska ustanova koja može da prima pacijente, prenio je TASS.

Portparol Svjetske zdravstvene organizacije /SZO/ Margaret Heris rekla je u petak, 10. novembra, da 20 od 36 bolnica u Gazi nisu u funkciji.

Palestinska grupa Hamas izvršila je 7. oktobra iznenadni raketni napad na Izrael iz Pojasa Gaze, kao i upad na izraelsku teritoriju kada je ubijen i otet veliki broj ljudi. Izrael je odgovorio vazdušnim napadima, potpunom blokadom Pojasa Gaze i kompenom operacijom.

Sukobi se vode i u Libanu i na Zapadnoj obali.

U najnovijoj eskalaciji sukoba u Izraelu je poginulo oko 1.400 ljudi, a u Pojasu Gaze više od 11.000. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()