Abbas kategoričan: Nikada nećemo napustiti našu zemlju

Samit u Kairu posvećen sprečavanju daljnje eskalacije krize u Pojasu Gaze

21.10.2023. 18:33
  • Podijeli:
mahmoud abbas reuters-6533f991e7a54.webp Foto: Reuters

Brojni evropski i bliskoistočni lideri okupili su se danas u Kairu na samitu kojima iza cilj sprečavanje eskalacije krize u Izraelu i Pojasu Gaze.

Tim povodom, na samitu su se obratili brojni lideri, a najupečatljiviji bio je predsjednik Palestinske samouprave Mahmoud Abbas, koji je više puta naglasio da Palestinci nikada neće napustiti svoje domove.

"Upozoravamo na opasnost od raseljavanja naših civila iz njihovih kuća ili raseljavanja sa Zapadne obale i Jerusalema. Nikada nećemo prihvatiti ovo prisilno raseljavanje i stajat ćemo uvijek na našoj zemlji", rekao je Abbas.

Također, Abbas je ponovio kako je jedino rješenje uspostavljanje dvije države.

"Rješenje su dvije države i prestanak izraelske okupacije. Nećemo otići. Nećemo otići. Nećemo otići", tri puta je ponovio Abbas na kraju svog govora.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()