Povorka ponosa u Sarajevu: Očekuje se učešće nekoliko hiljada osoba

Peta po redu u BiH

22.06.2024. 15:55
  • Podijeli:
povorka ponosa una (2)-6676d782241a9.webp Foto: UNA

U Sarajevu će danas biti održana peta Povorka ponosa. Ove godine pod motom "Volim da se ne bojim" očekuje se da će prisustvovati nekoliko hiljada učesnika.

Inače, organizatori su istakli da se ovogodišnja BH Povorka ponosa bavi temom nasilja nad LGBTIQ+ osobama u Bosni i Hercegovini, odnosno da teži približiti društvu koliko nasilje utječe na svakodnevno življenje slobodnog i autentičnog života LGBTIQ+ osoba.

Podsjećamo, u sklopu 5. BH Povorke ponosa učesnici će se kretati od Historijskog muzeja do Trga Susan Sontag ispred Narodnog pozorišta Sarajevo, gdje će biti održan program.

Šetnja počinje u 18 sati i planirana je sljedećom rutom: Pozornica kod Historijskog muzeja – Zmaja od Bosne – Hiseta – Obala Kulina bana – Kulovića – Trg Susan Sontag.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo napominju da je na javna okupljanja zabranjeno nositi bilo kakvo vatreno ili hladno oružje, pirotehnička sredstva, kao i druge predmete koji mogu biti opasni po druge posjetioce.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()