Sud BiH odbio žalbe Solaka i Hodžića, moraju u zatvor!

Konačno kraj sage

12.03.2024. 16:43
  • Podijeli:
solak hodzic armin durgut pixsell-65b60b9a99585.webp Foto: Armin Durgut / Pixsell

Sud BiH donio je pravosnažno rješenje kojim se odbijaju žalbe advokata osuđenih Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića, o odgodi izvršenja kazne zatvora, saznaje portal "Avaza".

Podsjećamo, Sud BiH je ranije odbio njihovu molbu, ali su se odbrane žalile i time odgodile izvršenje kazne zatvora.

Solak je osuđen na šest godina zatvora, a Hodžić na pet.

Prema sudskom aktu, oni su se trebali javiti u Vojkoviće još 29.  februara, ali su žalbama odgađali izvršenje. No, kako je rješenje od jučer pravosnažno, oni će vrlo brzo put Vojkovića.

Sud je jučer zaprimio i žalbu odbrane osuđenog Fadila Novalića na rješenje o odbijanju molbe za odgađanje izvršenja kazne zatvora.

Odluka će, prema informacijama "Avaza", biti poznata do petka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()