Zastrašujući prizor na dalmatinskoj plaži: ‘Dijete nisam pustila u more, ništa slično nisam vidjela‘

"Najmlađega nisam niti htjela pustiti u more, ma niti u plićak, kad sam to vidjela", dodaje

02.09.2023. 17:10
  • Podijeli:
more_Dalmacija_voda-foto_Dalmatinski Cropped-64f341e945d51.webp Foto: Slobodna Dalmacija

Neugodno iznenađenje dočekalo je jučer ujutro prve kupače na poznatoj pješčanoj stobrečkoj plaži na kojoj se većinom kupaju porodice s malom djecom.

Naime, kako su javili čitatelji Slobodne Dalmacije more je, doslovno ‘požutilo‘ i ‘zamutilo‘. 

Potvrđuju to i fotografije koje su nam poslali.

"Izgleda užasno, pa godinama se kupamo tu, ne sjećam se da sam išta slično vidjela", požalila se čitateljica koja gotovo pa svakodnevno odlazi na pješčanu plažu, najviše, kako kaže, zbog djece.

"Najmlađega nisam niti htjela pustiti u more, ma niti u plićak, kad sam to vidjela", dodaje.

Djeci je naravno sve to bilo zanimljivo, proradila je i mašta - zaključili su da su se svi ljudi u moru pomokrili u isto vrijeme, ali nama starijima nije bilo nimalo ugodno vidjevši te scene, kaže  čitateljica

Kod Bankine, to je onaj dio malo dalje, kod skakaonice, ispod restorana, kaže ona - ništa, skroz čisto.

Neki pak spominju mulj iz obližnje rijeke Žrnovnice.

"Ovako sa slika teško je zaključiti je li anorganski uzrok - od mulja ili pijeska ili je organski uzrok - cvjetanje ili neka vrsta onečišćenja. Nažalost ne mogu vam reći više bez uzorkovanja", objašnjava Alena Soldu, sa Sveučilišnog odjela za studije mora

U svakom slučaju nadamo se da nije ništa opasno za zdravlje kupače, i da ih već u subotu ujutro neće na popularnoj plaži dočekati isti prizori.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()