Vučić: Zahvalni smo Rusiji, ali za nas je Donbas Ukrajina

Srbijanski predsjednik pojasnio zašto ne može da podrži rusku invaziju na Ukrajinu

19.01.2023. 14:55
  • Podijeli:
vučić godišnja vladimir šporičić tanjug-63b5b87714d83.webp Foto: Vladimir Šporičić Tanjug

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za američku medijsku kompaniju Bloomberg da je zahvalan Moskvi za podršku u vezi s Kosovom, ali da ne podržava invaziju Rusije na Ukrajinu.

Vučić, za koga Bloomberg kaže da je prethodnih godina imao desetine sastanaka sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom i da je uzimao časove ruskog da bi mogao da na ruskom razgovara s njim, kazao je da s ruskim liderom nije razgovarao „mnogo mjeseci“.

„Mi smo na samom početku rekli da nismo u mogućnosti i da ne možemo da podržimo invaziju Rusije na Ukrajinu. Za nas je Krim Ukrajina, i Donbas je Ukrajina, i tako će i ostati“, rekao je Vučić u utorak za Bloomberg u Beogradu, uoči odlaska u Davos.

Vučić je rekao da je zahvalan Rusiji za podršku u vezi s Kosovom i da Srbija zato ne može da podrži ekonomske sankcije protiv Moskve.

„Bili smo pod sankcijama gotovo deset godina, zapravo osam godina, i ne vjerujemo da je to rješenje“, kazao je Vučić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()