Video: Sjećate se Pepsi reklame s klincem koji nije htio popiti Colu?

"Mali je znao unaprijed", jedan je od komentara po forumima gdje je ovih dana objavljena reklama

13.11.2023. 15:28
  • Podijeli:
coca-cola-pixabay.jpg

Nakon cijelog skandala s trovanjima gaziranim pićima u Hrvatskoj, društvenim mrežama kruži legendarna reklama s početka 2000-ih, u kojoj dječaku limenke Cole posluže samo kako bi se mogao popeti na njih... 

U gradu je vruće. Osvježenje je neophodno. Dječak odlazi do automata za piće i kupuje limenku Coca-Cole. Zatim i drugu limenku. Mora da je stvarno žedan...

Ali ovo nije reklama za Coca-Colu, već za njihovog najvećeg rivala - Pepsi.

Nakon cijelog skandala s trovanjima gaziranim pićima u Hrvatskoj, legendarna reklama s početka 2000-ih, u kojoj dječaku limenke Cole posluže samo kako bi se mogao popeti na njih i odabrati Pepsi, opet je počela kružiti društvenim mrežama, prenosi 24sata.hr.

"Mali je znao unaprijed", jedan je od komentara po forumima gdje je ovih dana objavljena reklama.

Podsjećamo, nakon prvog slučaja iz Rijeke, ukupno 34 osobe su se javile liječnicima zbog sumnje u trovanje gaziranim pićima.

Nakon što se u javnosti pojavilo više slučajeva, oglasili su se iz Cockte, Coca-Colinog rivala s ovog područja...

"Dobra večer", objavili su na svojem zvaničnom Twitteru profilu, što su neki shvatili kao podbadanje Coca-Cole.

Pa su navečer dodali još jednu objavu...

"Društvo, žao nam je da su neki od vas ovaj naš tweet razumjeli pogrešno. Naše dobro večer je značilo samo 'dobro večer'. Suosjećamo sa svima koji se nose s trenutnom situacijom u susjedstvu...".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()