Ursula fon der Lajen u Makedoniji: Domaćini zahvalni na posvećenosti politici proširenja

Na večerašnjem sastanku razgovarano je o procesu pristupnih pregovora Sjeverne Makedonije za članstvo u EU, aktuelnim političkim dešavanjima u ovoj zemlji i situaciji u regionu

29.10.2023. 22:33
  • Podijeli:
sjeverna-severna-makedonija-eu-shutterstock.jpg

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski i predsjednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen razgovarali su večeras u Skoplju o predstojećem izvještaju Evropske komisije o napretku Sjeverne Makedonije kao zemlje kandidata, kao i o planu rasta zapadnog Balkana, saopštila je pres-služba makedonskog predsjednika.

Na večerašnjem sastanku razgovarano je o procesu pristupnih pregovora Sjeverne Makedonije za članstvo u EU, aktuelnim političkim dešavanjima u ovoj zemlji i situaciji u regionu.

Razmijenjene su informacije o narednim fazama pregovora nakon završetka procesa skrininga i o dinamici sprovođenja reformi.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o strateškom značaju sprovođenja izmjena Ustava i daljim implikacijama na evropsku perspektivu zemlje, navodi se u saopštenju.

Pendarovski je zahvalio EU za podršku i posvećenost politici proširenja i integracije zemalja zapadnog Balkana.

Predsjednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen započela je danas posjetu zemljama regiona u okviru koje će boraviti u Sjevernoj Makedoniji, BiH, Crnoj Gori, Srbiji i Prištini.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()