Tužilaštvo o nesreći: Ministar preticao, pa udario u kombi

U ovom trenutku Luburić nije mogla reći kojom brzinom je vozio ministar Banožić.

11.11.2023. 15:35
  • Podijeli:
mario banožić nesreća fb1-654f49c5e1f52.webp Foto: Facebook

Zamjenica Županijskog državnog tužilaštva u Vukovaru Biljana Luburić dala je izjavu o nesreći u kojoj je poginula osoba, a u kojoj je učestvovao ministar odbrane Mario Banožić.

Rekla je da je Banožić preticao teretno vozilo, a prethodno se nije uvjerio da to može učiniti s obzirom na vremenske uslove i stanje na putu. Došlo je do direktnog sudara s kombijem koji je dolazio iz suprotnog smjera.

Sve ostale okolnosti nesreće se utvrđuju, obavljeno je premilimanrno vještačenje i slijedi dalja istraga nakon koje će se znati i kvalifikacija ove nesreće. Ministar je ispitan na prisutnost alkohola, ali zasad nema službenih rezultata tog ispitivanja.

U ovom trenutku Luburić nije mogla reći kojom brzinom je vozio ministar Banožić, prenosi Telegraf.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()