Stigli novi rezultati analize Coca Cole u Hrvatskoj

Sva tri uzorka dostavljena na analizu, analizirana su na pH-vrijednost, metale i metaloide, aditive i perklorate

09.11.2023. 14:22
  • Podijeli:
coca-cola-g7d27c75f2_1280-63bed904de5cc.webp Foto: Pixabay

Državni inspektorat objavio je nove rezultate analize uzoraka, među kojima je i onaj iz automata na fakultetu u Zagrebu u kojem je Coca-Colu kupio mladić koji je bio hospitalizovan u Zagrebu s povredom jednjaka.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

"Državni inspektorat, sanitarna inspekcija zaprimila je od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ispitni izvještaj o kontroli uzorka:

Coca cola, original taste, gazirano osvježavajuće bezalkoholno piće, 500 ml, 11/10/23 s rokom trajanja 11.04.2024. ( LOT-a 11/10/23)

Coca cola, original taste, pakirano u PET ambalažu, 2 l - 31.03.24.LZC 30.09.23. W07

Coca cola, zero, gazirano osvježavajuće bezalkoholno piće, 2 l - 29.03.24.LZC 28.09.23. B40 koji su uzeti sa samoposlužnog aparata i iz maloprodajne trgovine u Zagrebu.

Sva tri uzorka dostavljena na analizu, analizirana su na pH-vrijednost, metale i metaloide, aditive i perklorate.

Utvrđena pH-vrijednost nema sposobnost izazivanja učinka nagrizanja sa simptomima pečenja i boli u probavnom traktu, a ostali ispitani parametri sukladni su propisanim vrijednostima te se na temelju istih uzorak smatra zdravstveno ispravnim".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()