Produžen pritvor Urošu B, osumnjičenom za masakr kod Mladenovca

Kako su precizirali iz Višeg suda u Smederevu, Urošu B. pritvor je produžen zbog opasnosti od bjekstva, da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično djelo

15.12.2023. 15:41
  • Podijeli:
Uroš Blažić MUP Srbije-6454afb2cae39.webp Foto: MUP Srbije

Viši sud u Smederevu produžio je za još 30 dana pritvor Urošu B, osumnjičenom da je 4. maja u selima Dubona i Malo Orašje ubio devet, a ranio 12 osoba.

Pritvor je produžen i njegovom ocu Radiši B, ujaku Goranu G. i bratu od ujaka Borisu G, rečeno je Tanjugu u Višem sudu javnom tužilaštvu u Smederevu.

Kako su precizirali iz Višeg suda u Smederevu, Urošu B. pritvor je produžen zbog opasnosti od bjekstva, da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično djelo, kao i zato što se tereti za krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja djela je doveo do uznemirenja javnosti.

Njegovom ocu Radiši B. pritvor je produžen da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično djelo i zbog uznemirenja javnosti, a ujaku Goranu G. i bratu od ujaka Borisu G. zbog uznemirenja javnosti.

Pritvor im može trajati najduže do 14. januara.

Podsjetimo, Uroš B. je na saslušanju u tužilaštvu početkom maja priznao izvršenje krivičnog djela, odnosno da je na tri lokacije automatskom puškom pucao u više osoba koje su se nalazile u grupi, a kako je naveo, da bi zaplašio stanovništvo tih naseljenih mjesta.

Sumnjiči se da je izvršio krivična djela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično djelo otmica.

Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bjekstva sa lica mjesta osumnjičeni prijetio ubistvom taksisti i prinudio ga da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevac, gdje je i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()