Predsjednica Slovenije položila zakletvu

Novoizabrana predsjednica kao svoje prvo putovanje u inostranstvo planira turneju po zemljama zapadnog Balkana

22.12.2022. 20:16
  • Podijeli:
Nataša Pirc Musar foto Tanjug:STA:Nebojša Tejić-63a4aca27a619.webp Foto: Tanjug/STA/Nebojša Tejić

Prva žena predsjednik Slovenije Nataša Pirc Musar položila je zakletvu na svečanosti u slovenačkoj Skupštini i poručila da će dati sve od sebe kako bi obezbijedila prosperitet svoje zemlje.

Musareva se na svečanoj sjednici nakon polaganja zakletve obavezala da će poštovati ustavni poredak i postupati po savjesti, prenose slovenački mediji.

"Današnjom zakletvom obavezala sam se da će svaki dan mog života biti posvećen vama. Moje srce sada kuca za vas", poručila je Musarova, koja će sutra preuzeti dužnost od prethodnika Boruta Pahora.

Novoizabrani predsjednik kao svoje prvo putovanje u inostranstvo planira turneju po zemljama zapadnog Balkana, a najavila je i nastavak napora njenog prethodnika u procesu "Brdo-Brioni".

Nataša Pirc Musar u drugom krugu predsjedničkih izbora tokom prošlog mjeseca pobijedila je rivala iz Slovenačke demokratske stranke Anžea Logara.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()